Meldpunt Bijwerkingen: Hulp bij Medicatieveiligheid

Een essentieel onderdeel van onze zorg is ervoor zorgen dat de geneesmiddelen die u voorgeschreven krijgt, veilig en effectief zijn. Om dit te bereiken, willen we u graag informeren over het Meldpunt Bijwerkingen, te vinden op https://www.lareb.nl/.

Maak een afspraak

  Vaste Huisarts
  Huisarts, Fysio en Tandarts onder 1 dak
  Huisarts, Fysio en Tandarts onder 1 dak
  Direct terecht
  Goed bereikbaar en ruime parkeergelegenheid
  Goed bereikbaar en ruime parkeergelegenheid

  Wat is het Meldpunt Bijwerkingen?

  Het Meldpunt Bijwerkingen is een platform waarop u eventuele bijwerkingen van uw medicatie kan melden. Dit platform verzamelt informatie over bijwerkingen van geneesmiddelen en speelt een cruciale rol bij het bewaken van de veiligheid van medicijnen in Nederland.

  Uw rol als patiënt

  Als patiënt heeft u de mogelijkheid om bijwerkingen die u ervaart te melden via het Meldpunt Bijwerkingen. Dit kan variëren van milde ongemakken tot ernstige reacties. Door deze informatie te delen, draagt u bij aan het vergroten van de kennis over de effecten van medicijnen. Uw melding kan helpen om potentiële risico’s in kaart te brengen en de veiligheid van geneesmiddelen te verbeteren.

  Wat betekent dit voor u en onze praktijk?

  Veiligheid van geneesmiddelengebruik: Het Meldpunt Bijwerkingen draagt bij aan uw persoonlijke veiligheid door eventuele problemen met uw medicatie te identificeren en aan te pakken.

  Effectiviteit van geneesmiddelen: Door het melden van bijwerkingen wordt waardevolle informatie verzameld die kan leiden tot aanpassingen in medicijngebruik, waardoor de effectiviteit van behandelingen wordt verbeterd.

  Bijdrage aan de gezondheidszorg: Uw meldingen dragen bij aan een groter begrip van geneesmiddelen en helpen bij het voorkomen van mogelijke problemen bij andere patiënten.

  Het Meldpunt Bijwerkingen is een belangrijk hulpmiddel om de veiligheid en effectiviteit van medicijnen te waarborgen. De ervaringen van patiënten met geneesmiddelen gebruik zijn dus heel waardevol. Samen kunnen we zorgen voor de best mogelijke zorg en behandeling voor u en alle andere patiënten in onze praktijk.

  Wilt u meer informatie over het Meldpunt Bijwerkingen of heeft u vragen over uw medicatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen of kijk op https://www.lareb.nl/nl

  Open chat
  Hallo,
  Hoe kunnen wij u helpen?
  Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00