Griepvaccinatie en Pneumokokkenvaccinatie: Belangrijke Preventieve Maatregelen

De jaarlijkse griepvaccinatie is een effectieve manier om uzelf en anderen te beschermen tegen de griep. De griep, veroorzaakt door het influenza-virus, kan gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral bij mensen met een verzwakt immuunsysteem, ouderen en jonge kinderen. Door jaarlijks de griepprik te nemen, vermindert u het risico om ziek te worden en helpt u de verspreiding van het virus te beperken.

Maak een afspraak

  Vaste Huisarts
  Huisarts, Fysio en Tandarts onder 1 dak
  Huisarts, Fysio en Tandarts onder 1 dak
  Direct terecht
  Goed bereikbaar en ruime parkeergelegenheid
  Goed bereikbaar en ruime parkeergelegenheid

  Voor wie is de griepvaccinatie belangrijk?

  Ouderen (65 jaar en ouder)
  Mensen met chronische aandoeningen (bijv. diabetes, hartziekten, longziekten)
  Zwangere vrouwen
  Kinderen vanaf 6 maanden tot 5 jaar oud
  Zorgverleners en personen die in nauw contact staan met risicogroepen

  Waarom de griepprik?

  Voor mensen met een verzwakt immuunsysteem griep kan ernstige complicaties veroorzaken. Denk hier aan longontsteking, ziekenhuisopname en in sommige gevallen zelfs overlijden. De griepprik is veilig en vermindert niet alleen uw kans om de griep te krijgen, maar kan ook de ernst van de symptomen verminderen als u toch besmet raakt.

  Pneumokokkenvaccinatie:

  Pneumokokken zijn bacteriën die ernstige infecties kunnen veroorzaken, zoals longontsteking, meningitis en bloedvergiftiging. Pneumokokkeninfecties zijn vooral gevaarlijk voor oudere volwassenen en mensen met bepaalde medische aandoeningen.

  Voor wie is de pneumokokkenvaccinatie belangrijk?

  Alle volwassenen van 65 jaar en ouder
  Mensen met bepaalde medische aandoeningen (bijv. diabetes, hart- en longziekten)
  Personen met een verzwakt immuunsysteem

  Waarom de pneumokokkenvaccinatie?

  Het pneumokokkenvaccin beschermt tegen ernstige pneumokokkeninfecties. Door de vaccinatie te krijgen, vermindert u uw risico op het ontwikkelen van deze infecties.

  Onze huisartsenpraktijk raadt ten zeerste aan om zowel de jaarlijkse griepprik als de pneumokokkenvaccinatie te overwegen, vooral als u tot de risicogroepen behoort. Beide vaccinaties zijn veilig en spelen een cruciale rol bij het beschermen van uw gezondheid en die van anderen in uw gemeenschap. Neem gerust contact op met onze praktijk voor meer informatie en om een afspraak te maken voor uw vaccinaties.

  Open chat
  Hallo,
  Hoe kunnen wij u helpen?
  Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00